Sharing is caring =)

Sabtu, 24 Julai 2010

Impianmu, Impianku... Impian kita bersama

Assalamualaikum....
"Pak, macammana perkembangan pembinaan tu?" Aku bertanya kepada bapaku. "Alhamdulillah, menjelang Ramadhan ni, InsyaAllah siaplah rangkanya. Dalam 60% mcm tu." Jawab Bapaku.. (Perbualan di telefon)
Alhamdulillah... Aku merasa gembira dapat membantu untuk merealisasikan impian bapaku selama ini untuk mendirikan sebuah bangunan sendiri untuk tujuan 'advertising'. InsyaAllah, menjelang raya ni siaplah (menurut kata bapaku). Sebenarnya, masa cuti penggal baru2 ni, aku sempat 'design' reka bentuk dalaman bangunan tu. ada 2 tingkat. Memang ada style lah! dapat mencipta bangunan sendiri. Boleh jadi arkitek ni..hehe... Reka bentuk bangunan tu adalah seperti berikut:Gambar 1 - Design luar
Gambar 2 - Glass modeGambar 3 - Pelan tingkat 1 (atas)Gambar 4 - Pelan 'ground floor'
So, apa macam, ada style x? hehe.. Sekadar memenuhi masa lapang.. Mmg minat dalam bab2 men'design' ni... Smoga impian ini menjadi nyata... Impian Seorang bapa, Impian seoran Anak... Impian keluarga.. Impian kita bersama... Semoga berjaya...Amiin...

2 ulasan:

  1. Salam.. bangunan apa ni ek? mmg style la..=)
    Smoga tercapai segala impian..
    d(^^,)b

    BalasPadam
  2. thanks 4 ur support... ni la bangunan ciptaan style.. hehe

    BalasPadam

Cerita hati ^.~

Info, ini pasal 'Main Menu' di atas ni ^.~

1. kemBARA = Pengalaman seharian/bulan/tahun
2. kerJAYA = Pasal Kerja, selaku pendidik. RPH/RPT dll
3. kenANGAN = yg ni tidak lain tidak bukan pasal SMS.. hehe
4. kerisTALL = Tentang Mutiara kata/hikmah yg leh jadi pedoman
5. kALAM = Bacaan/ayat-ayat suci Al-Quran. Tentang khat jugak
6. KHaYaLaN = semua tentang khayalan la. Macam lagu2 ka.. Sajak ka... Hentam aja.. ^.~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Enjoy (^.~)

Terdapat ralat dalam alat ini

say TQ n sorry =)

"…dan hendaklah mereka memaafkan dan berlapang dada. Apakah kamu tidak suka bahawa ALLAH mengampunimu. Dan ALLAH Maha Pengampun, Maha Penyayang.” – An Nur : 22

Nabi s.a.w bersabda, "Orang yang paling sabar di antara kamu ialah orang yang memaafkan kesalahan orang lain padahal dia berkuasa untuk membalasnya." (Riwayat Ibnu Abiduyya dan Baihaqi)