Sharing is caring =)

Selasa, 27 Julai 2010

Aku kecundang, di jalan PERSAHABATAN 2

Part 2:

“Alhamdulillah sihat.” Jawab Ima ringkas. “Erm.. Buat apa tu? Maaf kalo mengganggu.” Kataku perlahan. “Tak buat apa pun, maaf.. tadi Ima ‘Call’ adik tadi. Ada problem sikit”……………….. Perbualan kami diteruskan sehinggalah aku memulakan bicara….

“Ima tak nak tanya ke napa Im kol malam ni?” Aku meneruskan bicara. “Emm, sebab apa Im ‘call’ malam ni?” Tanya Ima kepadaku. “Ima… Sebenarnya… Sebenarnya Imm.. Sebenarnya Imm nak request sesuatu malam ni.” Jawabku gugup. “Apa tu Im?” tanyanya lagi. “Tapi sebelum tu, leh tak kalo Im nak tau, Ima anggap Im sebagai apa sekarang ni?”

“Ima anggap Im sebagai ‘KAWAN’ ja sekarang ni… Betul?? Tak lebih daripada itu?” Aku mencelah. “Kawan ja ka?” Aku inginkan kepastian. “ A’ar, tak lebih daripada itu. Kalau tak pun sebagai ‘best friend’ ja.” Jawabnya dengan nada yang tidak meyakinkanku. “Kenapa Im tanya macam tu?” Erm, tak da apa… (Sebenarnya aku ingin mengetahui apakah status hubungan kami selama ini, semenjak kedatangan orang baru dalam hidupnya. Aku terasa yang diriku semakin dilupakan. Perlahan-lahan, bayanganku semakin hilang dalam ingatan. Entahlah… mungkin itu sekadar perasaanku kot)

“Im, apa yang Im nak ‘request’ tadi?” Ima meneruskan perbualan. “Erk.. Emm.. Huuhh!! Erm, Imaa.. Erm.. Bolehkah.. Boleh tak kalau… Kalau Im naaakk.. Boleh tak kalo Im nak putuskan PERSAHABATAN kita??” Aku mengungkapkan permintaanku dengan nada yang terlalu berat. Berat yang menyesakkan jiwa dan ragaku. Seakan-akan terhimpit dicelah-celah batu yang besar. Nafasku…. Ah….sukar untukku bayangkan perasaanku ketika ini. Agak sukar untukku melafazkan kata-kata itu… …………… “Ya Allah, adakah betul tindakanku ini?”……………………..

--> bersambung

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Cerita hati ^.~

Info, ini pasal 'Main Menu' di atas ni ^.~

1. kemBARA = Pengalaman seharian/bulan/tahun
2. kerJAYA = Pasal Kerja, selaku pendidik. RPH/RPT dll
3. kenANGAN = yg ni tidak lain tidak bukan pasal SMS.. hehe
4. kerisTALL = Tentang Mutiara kata/hikmah yg leh jadi pedoman
5. kALAM = Bacaan/ayat-ayat suci Al-Quran. Tentang khat jugak
6. KHaYaLaN = semua tentang khayalan la. Macam lagu2 ka.. Sajak ka... Hentam aja.. ^.~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Enjoy (^.~)

Terdapat ralat dalam alat ini

say TQ n sorry =)

"…dan hendaklah mereka memaafkan dan berlapang dada. Apakah kamu tidak suka bahawa ALLAH mengampunimu. Dan ALLAH Maha Pengampun, Maha Penyayang.” – An Nur : 22

Nabi s.a.w bersabda, "Orang yang paling sabar di antara kamu ialah orang yang memaafkan kesalahan orang lain padahal dia berkuasa untuk membalasnya." (Riwayat Ibnu Abiduyya dan Baihaqi)